The very famous pancake experiment

Ēdiens un zinātne ļoti labi sader kopā. Īpaši ģeoloģija. Atver jebkuru struktūrģeoloģijas mācību grāmatu, un tu atradīsi budinus (boudins no fr. val. desas), šokolādes tāfelītes struktūras (chocolate table structures), ‘želejas sviestmaizes (jelly sandwich)’ un ‘krēma brulē (crème brûlée)’ modeļus un vēl daudz vairāk. Varbūt tas ir nogurdinošo lauka darbu, vai kāda cita man nezināma iemesla dēļ, bet ēdiens noteikti ieņem ļoti svarīgu vietu ģeologu prātos.

Tā, sekojot šīs zinātnes labākajām tradīcijām, pagājušajā nedēļā PGP smaržoja pēc pankūkām. Maģistrantūras studenti veica apjomīgu eksperimentu sēriju pēc Henrika Svensena, PGP pētnieka, kas studē kontaktmetamorfisma procesus vulkāniskos baseinos, lūguma. Kā tas viss izskatījās un kas kopīgs pankūkām un kontaktmetamorfismam, šeit :

video: pindakaas

Atsauces:

Svensen, H., Planke, S., Chevallier, L., Malthe-Sørenssen, A., Corfu, B., and Jamtveit, B. (2007) Hydrothermal venting of greenhouse gases triggering Early Jurassic global warming. Earth and Planetary Science Letters 256, 554-566.

Vairāk publikācijas par šo tēmu var atrast šeit.

Advertisements

Komentēt

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Mainīt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Mainīt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Mainīt )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Mainīt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: